Informatii utile

Cum curățăm căsuțele păsărelelor?

Cum și când să curățați o căsuță pentru cuibăritul păsărelelor din grădină?

Într-o zi însorită de toamnă târzie, este un moment minunat să ieșiți în grădină și să vă curățați căsuțele păsărelelor.

În primul rând, nu încercați să o faceți în picioare pe o scară!

În funcție de amplasamentul ei, căsuța trebuie scoasă din peretele, arborele sau gardul dvs. și trebuie așezată undeva unde puteți avea acces ușor la ea – cum ar fi masa dvs. de grădină sau pe terasă.

Pentru că cele mai multe cuiburi de păsări necesită doar o șurubelniță în stea, cu vârf PZ2, pentru a putea fi deschise, ar trebui să găsiți unul, două sau trei șuruburi în spate, față sau în lateralul căsuței. Deșurubați aceste șuruburi și deschideți căsuța.

Înainte de a scoate cuibul, este o idee foarte bună să purtați o pereche de mănuși.

În fiecare an, păsărelele de grădină din țara noastră adoră să-și construiască propriile cuiburi intr-un spațiu gol si curat, nu intr-un cuib folosit unde a rămas materialul adunat de alte păsări sau în cuiburile lor vechi din anul precedent.

Deci cel mai bun lucru pe care îl putem face este să oferim un mediu curat cu adevărat pentru primăvara viitoare.

Ce ai putea găsi în căsuța ta?

Cuiburile sunt făcute din orice materiale găsite în jurul grădinii și zonei învecinate. Păsărelele adoră în special părul de pisică, dar și bucăți de mușchi și licheni, iarbă și crenguțe. Diferite specii de păsări vor avea preferințe de cuibărit diferite în ceea ce privește materialele din care iși fac cuibul.

Acesta este motivul pentru care ar fi foarte interesant să aveți câteva căsuțe pentru cuibărit de diferite mărimi si forme în grădina dvs.

Cum se scoate cuibul ?

Încercați să scoateși din căsuță cuibul intreg. Astfel veți putea vedea cum s-a format cuibul și micul spatiu în care păsările și-au crescut puii.

Copiii sunt fascinați de lucrurile si obiectele interesante găsite in cuib. Veți rămâne mirați cât de ingenioase si meticuloase sunt unele păsărele atunci când își construiesc cuibul. Ele folosesc ca bază pentru amenajarea cuibului, orice bucată sau element interesant din obiectele găsite in jurul curții, grădinii sau casei dumneavoastră.

Verificare și curățare.

Primul lucru care trebuie luat in considerare este dacă cuibul este uscat și curat și nu are miros. Aceasta înseamnă că adăpostul și-a îndeplinit scopul pentru care a fost conceput, iar păsărelele tale din grădină au avut pui sănătoși.

După ce înlăturați cuibul, este bine să faceti curățarea interiorului cât mai minuțios.

Puteți folosi o periuță de dinți veche sau o perie moale mică. Dacă căsuța nu a fost locuită și înăuntru găsiți mucegai sau păianjeni, spălați bine cu apă foarte fierbinte. Lăsați căsuța la zvântat.

După ce este curată și uscată, puteți să o închideți din nou, folosind șurubelnița pentru a înșuruba capacul detașabil și a-l pune la loc.

Căsuța se poate pune din nou la locul ei inițial sau poate fi amplasată într-o nouă locație pentru a oferi adăpost păsărelelor din grădina dumneavoastră pe timpul iernii.